ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

89 εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστρέψουν την ειδική μηνιαία παροχή των 176 € για το χρονικό διάστημα 2002-2006 !!

89 εκπαιδευτικοί από την Αιτωλοακαρνανία (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) καλούνται να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, που ανέρχονται -για τους περισσότερους- στα 12.618,24 €.
Για την επιστροφή των χρημάτων οι εκπαιδευτικοί έλαβαν έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας σε συνέχεια εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας λόγω την με αριθμ. 501/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας .
Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που είχαν προσφύγει δικαστικά και δικαιώθηκαν αρχικά από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου (αριθμ. αποφ. 173/2007) και στη συνέχεια από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών (αριθμ. αποφ. 175/2011) για τη μη καταβολή και στους εκπαιδευτικούς , εν αντιθέσει με άλλους δημοσίους υπαλλήλους, της προβλεπόμενης (από το άρθρο 14, παρ. 2 του ν. 3016/2002) ειδικής μηνιαίας παροχής των 176 € για το χρονικό διάστημα 2002-2006.
Μετά την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας μεταβίβασε την απαραίτητη πίστωση στον προϋπολογισμό της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (στον ΚΑΕ 0288 «Καταβολή αποδοχών, επιδομάτων κλπ. παρελθόντων ετών σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων») και η Διεύθυνση Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, όπως ήταν φυσικό, κατέβαλε τα χρήματα αυτοβούλως στους δικαιούχους.
Για την περίπτωσή των εν λόγω εκπαιδευτικών καταγράφονται τουλάχιστον 15 δικαστικές αποφάσεις Ειρηνοδικείων, Πολυμελών Πρωτοδικείων καθώς και Διοικητικών Εφετείων που απέρριψαν τις εφέσεις του Δημοσίου.
Ωστόσο αιτήθηκε η αναίρεση μόνο της αριθμ. 175/2011 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, που αφορά τους 89 εν ενεργεία, συνταξιούχους και θανόντες εκπαιδευτικούς, που υπηρέτησαν στη Δ/νση Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας τη χρονική περίοδο 2002-2006. Το ΣτΕ έκανε τελικά δεκτή την αίτηση αναίρεσης του δημοσίου με αποτέλεσμα να τους ζητείται σήμερα, δηλ. 14 έτη μετά, η επιστροφή ενός σημαντικού ποσού χρημάτων για τον καθένα .
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί πλέον διαμαρτύρονται έντονα καθώς θεωρούν ότι επικρατεί ο άκρατος παραλογισμός. «Όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε άλλο προηγούμενο στην καριέρα μας, ως εκπαιδευτικοί. Πότε η Δικαιοσύνη λειτουργεί σωστά; Δεκάδες Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες και Εφέτες έβγαλαν λάθος αποφάσεις; Γιατί έγινε η αίτηση αναίρεσης μόνο της συγκεκριμένης απόφασης που μας αφορά, ενώ άλλοι συνάδελφοί μας δεν κλήθηκαν και δεν θα κληθούν πλέον, να επιστρέψουν τα χρήματα που διεκδίκησαν δικαστικά και τους έχουν καταβληθεί. Πιστεύουμε και αυτό διδάσκουμε και στους μαθητές μας ότι όλοι με βάση το Σύνταγμα είμαστε ίσοι. Διαπιστώνουμε δυστυχώς, ότι αυτό δεν ισχύει. Μήπως θα πρέπει, ευκαιρίας δοθείσης, να το επισημαίνουμε και στις τάξεις μας και τους μαθητές μας;Υπάρχει άραγε, άλλο ευνομούμενο κράτος που να αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες και τους υπαλλήλους του; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί οι Έλληνες είναι εχθρικοί προς το Κράτος, όχι προς την Πατρίδα τους», αναφέρουν σε επιστολή τους στους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.
Σημειώνουν μάλιστα πως πέρα από το αίσθημα αδικίας που τους κατακλύζει, αρκετοί εξ΄αυτών επιστρέφοντας το ποσό θα βρεθούν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση μετά τις περικοπές που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν 6 χρόνια τώρα.
«Σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι να εκτελέσουμε το έργο μας προκειμένου να διαμορφώσουμε σκεπτόμενους πολίτες με πίστη στις αξίες, όταν έχει χαθεί η δική μας πίστη από έναν τέτοιο τρόπο κρατικής αντιμετώπισης», υποστηρίζουν ζητώντας από τους βουλευτές συμπαράστασή αλλά και παρέμβασή στους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να ληφθεί πολιτική απόφαση και να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία και παρέμβαση ώστε να σταματήσει και να λήξει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων εκ μέρους τους.