ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Θεατρική παράσταση για τους πρόσφυγες στη Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 03 / 01 / 2016 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (πλατεία Λάμπρου Κατσώνη - Ζάππειο) στη Λιβαδειά, η παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς που είχε αφιερωθεί στους πρόσφυγες, όπως προτάθηκε από την Ομάδα Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς και το Δίκτυο Αλληλεγγύης (συμμετέχει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας) και αντί του εισιτηρίου προσφέρθηκαν από τους θεατές, είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες από τη λίστα που έχει κυκλοφορήσει.

Η παράσταση: «Το σακάκι που βελάζει», του συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αγραφιώτη. 
Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, καλείται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που φαίνεται στα επίσημα κρατικά αρχεία ότι εκτρέφει και το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα … σακάκι! Η υπόθεση εξελίσσεται στα γραφεία ενός δημόσιου οργανισμού όπου ο πρωταγωνιστής Ιβάν Αντόνωφ καθηγητής γλωσσολόγος έρχεται αντιμέτωπος με την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον πολίτη, που «παλεύει» για να αποδείξει το αυταπόδεικτο! Στην επίπονη πορεία του για την απόδειξη της αλήθειας ο Ιβάν θα απομείνει μόνος αλλά αυτό δεν θα τον πτοήσει, αντίθετα θα γίνει ο κινητήριος μοχλός στην πάλη του με την πανίσχυρη εξουσία. Η λύτρωση και η δικαίωση, αποτελούν για τον συγγραφέα Σ. Στρατίεβ, έννοιες και πράξεις διεκδικήσιμες και όχι δεδομένες.