ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μ. Χαραλαμπίδης: Το μέλλον θα εξαρτηθεί από το πώς θα ερμηνεύσουμε το παρελθόν (Viotianet, 3/12)


«Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη με μοχλούς την Παιδείας και τον Πολιτισμό», ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν με επιτυχία η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λιβαδειάς και η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου με ομιλητή τον συγγραφέα, κοινωνιολόγο και πολιτικό επιστήμονα Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Ο διορατικός, Μ. Χαραλαμπίδης, που το 1996 αναφερόμενος στις προοπτικές της χώρας είχε από τότε προβλέψει την δεινή οικονομική θέση που τώρα βρίσκεται η Ελλάδα, μίλησε  για την σημερινή κατάσταση.
Επέρριψε ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό κάνοντας λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας και της πολιτικής, που δεν υπάρχουν πια.
Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «το μέλλον μας θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα ερμηνεύσουμε το παρελθόν μας».
Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς για αυτήν την πρωτοβουλία τους «να θέσουν τέτοια διλήμματα στην ημερήσια ατζέντα, αφού τόσα χρόνια στα κινήματα των εκπαιδευτικών κυριαρχούσε μια ιδιωτική, μερική και συντεχνιακή συνείδηση, αφού η μεταπολίτευση δεν κινήθηκε με την έννοια του κοινού καλού και αγαθού».
Κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας του που είχε καθηλώσει το κοινό, τόνισε ότι οφείλουμε να αναδείξουμε μια νέα βιβλιοθήκη, που ως δεξαμενή, θα αναπτύξει μια «αυτόχθονη παιδεία» και μια «αυτόχθονη πολιτική σκέψη».
Σε ότι αφορά τον πολιτισμό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα μουσεία θα πρέπει να είναι πλέον τα νέα εργοστάσια μας, που πρέπει να φροντίζουμε  και θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να μπορέσει ο πολιτισμός και η εκπαίδευση να συμβαδίσουν.
Επιπλέον πρότεινε μεθόδους για την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της Βοιωτίας μέσα από τα σχολεία και τις δράσεις των  μαθητών.
Τέλος, τόνισε ότι για κάθε περιοχή μεγάλη σημασία έχει το ιστορικό όνομα της κάθε Περιφέρειας, όπως το «Ρούμελη» που έχει μεγαλύτερη απήχηση και δεν συγκρίνεται με το όνομα «Κεντρική Ελλάδα»
Την εκδήλωση συντόνισαν τα  μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Χρήστος Δαμιανίδης και Σπύρος Κόκκινος, δίνοντας έμφαση στην άποψη ότι «για να μπορέσουμε να πετύχουμε την οικονομική ανάκαμψη και την εξισορρόπηση στην κοινωνία μας, είναι απαραίτητη η αναμόρφωση και η αναγέννηση της παιδείας και του πολιτισμού».
«Εκτός από την συνδικαλιστική μας δράση έχουμε και μορφωτικό περιεχόμενο στις δράσεις μας και κατά καιρούς διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις», σημείωσε σε δηλώσεις του σχετικά με την διοργάνωση της ημερίδας, ο Χ. Δαμιανίδης ενώ ο Σ. Κόκκινος αναφερόμενος στην επιλογή του ομιλητή σημείωσε: «Είναι ένα άτομο το οποίο απέχει κιόλας, κατά κάποιον τρόπο από την ενεργό πολιτική, αλλά με παρουσία συγγραφική – επιστημονική και δεν θελήσαμε να υπάρχει οποιαδήποτε υποψία ότι υποστηρίζουμε και προβάλουμε κάποιον συγκεκριμένο χώρο».