ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κύκνειο άσμα για τον «κυβερνητικό» και το «μηδενιστικό» συνδικαλισμό

Συνάδελφοι,
μετά από τόσες συνδικαλιστικές ήττες ίσως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου: Ούτε «κυβερνητικός», ούτε  «μηδενιστικός» συνδικαλισμός.  
Εντελώς απροετοίμαστες και οι δύο αυτές εκδοχές του συνδικαλισμού προσπαθούν, όπως ακριβώς και το πολιτικό σύστημα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, με τα ίδια παλιά υλικά, με τους ίδιους φθαρμένους πρωταγωνιστές να διορθώσουν, δήθεν, τα προβλήματα του άμοιρου Δημόσιου Σχολείου και των συναδέλφων.
Καμουφλάζ και προβιά ανεξάρτητου και ακομμάτιστου, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ προσπαθούν να επιβιώσουν και να διασωθούν λανσάροντας τη μη κομματική καθοδήγηση και την «ανταρσία» στις κομματικές επιταγές με ψεύτικες υποσχέσεις και ψεύτικα ονόματα όπως «Κοινό Μέτωπο» ή «Προοδευτική Ενότητα». Με ηγέτες-συναδέλφους που πρωταγωνιστούν στους συνδικαλιστικούς θώκους ΕΛΜΕ - ΠΥΣΔΕ πάνω από 15ετία.
Ντουντούκα, πεζοδρόμιο, «αγώνας διαρκείας» και δημιουργία «κλίματος» ως αυτοσκοπός, Πρωτοβουλία - Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, με σημαία την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στο «σύστημα» χωρίς σχεδιασμό, υποσκάπτοντας θεσμούς, αξίες, αρχές στο όνομα της «ανατροπής» και της «επανάστασης», λανσάροντας ότι πιο σάπιο και συντηρητικό ως «νέο», πιέζουν σε διεκδικήσεις με αναποτελεσματικό τρόπο, πράγμα που την αμέσως επόμενη στιγμή οδηγεί σε απογοήτευση και σε απαξίωση.  Με ηγέτες-συναδέλφους που πρωταγωνιστούν στους συνδικαλιστικούς θώκους ΕΛΜΕ - ΠΥΣΔΕ πάνω από 15ετία.
Συνάδελφοι,
ο παρακμιακός συνδικαλισμός παλεύει με νύχια και με δόντια, ακριβώς όπως και το παρωχημένο πολιτικό σύστημα,  να κρατηθεί στα σαθρά «κεκτημένα» του με κομματική καθοδήγηση, ιδιοτελείς επιδιώξεις, και προσωπικές φιλοδοξίες. Εναντίον των νέων ιδεών και του συλλογικού συμφέροντος. Εναντίον της συμμετοχής και των δημοκρατικών αποφάσεων. Εναντίον του Δημόσιου Σχολείου και των συμφερόντων των συναδέλφων.
Να γυρίσουμε την πλάτη στους επαγγελματίες συνδικαλιστές - δημοσιοσχεσίτες. Στους κομματικούς εργολάβους των αγωνιών και των αγώνων μας. Σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τη δυναμική μας για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που παίζουν με τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας. 
Συνάδελφοι,
να ενώσουμε την κοινή μας αγωνία για το Δημόσιο Σχολείο και την Εκπαίδευση σε μια νέα αναγεννητική προσπάθεια, σε μια νέα συλλογικότητα, μια νέα αυτόνομη συνδικαλιστική πορεία, με την ΕΝΩΤΙΚΗ Εκ-κίνηση Δ.Ε. Βοιωτίας.
Για ένα Συνδικάτο ακηδεμόνευτο, αυτόνομο,  μακριά από οποιαδήποτε κομματική κηδεμονία!