ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Συμβολικός αποκλεισμός οδού Δελφών από μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς

Με το σύνθημα «Θέλουμε καθηγητές και όχι αίθουσες κενές», μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, καθηγητές και γονείς πραγματοποίησαν (27/11/2013) συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του δρόμου μπροστά από το σχολείο ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως τόνισαν ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος οι μαθητές να χάσουν τη χρονιά και να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις αφού λόγω των ελλείψεων δεν γίνονται ούτε τα μαθήματα ειδικότητας.
Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Ευτυχία Λαμπίδη αυτή τη στιγμή τα κενά αφορούν σε 2 καθηγητές στην ειδικότητα της βρεφοκομίας, 2 στη νοσηλευτική, 2 στους γεωπόνους και 2 στους ηλεκτρονικούς.
«Μεγάλο είναι το πρόβλημα με στην ειδικότητα των βρεφοκόμων που δεν γίνονται καθόλου μαθήματα ειδικότητας και ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα», είπε και συμπλήρωσε ότι ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και «μετά από συνεννόηση με την δευτεροβάθμια γίνονται προσπάθειες να βρεθεί τουλάχιστον ένας καθηγητής».
Όπως επεσήμανε τα προβλήματα είναι πολλά. «Δεν έχουμε καθηγητές, τα κενά είναι πολλά και το προαύλιο γεμάτο μαθητές που κάθονται. Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά να μάθουν γράμματα, από τα χωριά πληρώνουν και εισιτήριο και το αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν σε άδειες αίθουσες χωρίς καθηγητές. Θέλουμε να πιστεύουμε οτι την τεχνική εκπαίδευση δεν υπάρχει πρόθεση να την διαλύσουν. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει, η κατάσταση δεν πάει άλλο, τα παιδιά πρέπει να μπουν στις τάξεις, ο σκοπός είναι η μάθηση, όχι το προαύλιο και η καφετέρια», κατέληξε η κ. Λαμπίδη.


Πηγή: viotianet.gr