ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης στη Λιβαδειά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6.30΄ μμ
 Επιμελητήριο Βοιωτίας (Λιβαδειά)
"Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη με μοχλούς την Παιδεία και τον Πολιτισμό"

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ προλογίζει
το Συγγραφέα, Κοινωνιολόγο - Πολιτικό Επιστήμονα
 Μιχάλη Χαραλαμπίδη


Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στη διάρκεια της δικτατορίας, διέφυγε διωκόμενος στην Ιταλία, όπου απετέλεσε μέλος της εκπροσώπησης του ΠΑΚ. Ήταν ένας από τους επτά που έγραψαν στο Μόναχο της Γερμανίας το 1974, την Ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, της 3ης Σεπτέμβρη. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε, διαχρονικά, μια κριτική εναλλακτική πολιτική πρόταση που δικαιώθηκε ιστορικά.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα Ηθικής στη σύγχρονη Πολιτική, στη σύγχρονη Διανόηση. Δεν κατέχει – αν και θα μπορούσε με περισσή ευκολία - καμιά κυβερνητική θέση κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης κυβερνητικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ ούτε κοινοβουλευτική θέση. Παραμένει συνεπής στην αρχή του για διαχωρισμό κυβέρνησης – κόμματος. Εκλέγεται πάντοτε στις πρώτες θέσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τα Συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.


Τον Φεβρουάριο του 1994, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθετεί την πρότασή του καθιερώνοντας την 19η Μαίου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Υιοθετεί, επίσης, το 1997 την πρότασή του, για την δημιουργία μιας νέας πόλης στην Θράκη, αλλά η Κυβέρνηση δεν την πραγματοποιεί.


Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αντιλαμβάνεται την Πολιτική ως Αξία, Μνήμη, Γνώση, Σχέδιο, Πρόβλεψη. Στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (τότε Ιούνιος 1996) προειδοποιεί και προβλέπει τις σημερινές εξελίξεις για την «βαλκανοποίηση» του βιοτικού επιπέδου και την μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους της Γερμανίας. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Δημιουργεί τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και έξω από αυτό - μετά το 1999 που αποχώρησε- ένα μορφωτικό και ιδεολογικό ρεύμα. Όμως, στην τηλεοπτική μας «δημοκρατία» των Μ.Μ.Ε. των εργολάβων δεν χωρά η «άλλη» άποψη, η κριτική εναλλακτική πολιτική πρόταση.


Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης επεξεργάζεται και αναδεικνύει, στα πλαίσια του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών αλλά και ιδιωτικά, πολλά ζητήματα του ελληνικού, εθνικού, κοινωνικού μετασχηματισμού. Εισάγει νέες έννοιες, αναλυτικά σχήματα, νέα ζητήματα και λέξεις στην διανοητική και πολιτική δημόσια ζωή. Συμμετέχει σε διαλέξεις σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Κέντρα Μελετών.


Γράφει βιβλία, ενδεικτικά μεταξύ άλλων: Προλεχθέντα: Κοινωνία – Κυβέρνηση – Αριστερά, ΠΑΣΟΚ: η σύγκρουση του νέου με το παλιό, ΠΑΣΟΚ: Ιδέες, Αρχές και Γραφειοκρατία, Αγροφιλία, Πόλεων και Τόπου Παιδεία, Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα, Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη, Ελληνική Πολιτική Παιδεία – η Πολιτική ως ανώτερη τέχνη.