ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στη πολυπληθή συγκέντρωση της 8ης Μαρτίου 2023 για το έγκλημα των Τεμπών με δυναμική παρουσία των απεργών από τον δημόσιο τομέα και ειδικότερα με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, ΦΙΜΩΣΑΝ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να απευθύνει μήνυμα στους συγκεντρωμένους πολίτες και κυρίως στους μαθητές.
Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, γιατί δεν δίστασαν ούτε σεβάστηκαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού της Λιβαδειάς για το έγκλημα των Τεμπών, αντίθετα για μια ακόμη φορά επιχείρησαν να την «καπελώσουν». Αυτοί που «κόπτονται» για την ανάπτυξη και την ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος, απαγόρευσαν στον εκπρόσωπο των καθηγητών να επικοινωνήσει με τους μαθητές.
Δυστυχώς γι’ αυτούς οι πολίτες της Λιβαδειάς επέλεξαν και αυτοί για μια ακόμη φορά να αγνοήσουν στην πράξη το «καπέλωμα», διαμαρτυρόμενοι ο καθένας με τον τρόπο του και αδιαφορώντας για την επιχειρούμενη κομματική χειραγώγηση.
Εμείς, οι Εκπαιδευτικοί της Βοιωτίας, συνεπείς και ακηδεμόνευτοι παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καθολική δωρεάν και δημόσια παιδεία και για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών.

Παρακάτω παραθέτουμε τον χαιρετισμό που απαγόρευσαν ο Πρόεδρος και η «δημοκρατική» πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου να ακουστεί:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η σημερινή απεργία είναι τελείως διαφορετική από κάθε άλλη. Αυτή τη φορά δε διεκδικούμε κάποια αιτήματα οικονομικά, συνδικαλιστικά ή τι άλλο. Σήμερα διεκδικούμε την ίδια την αλήθεια, την ίδια τη δικαιοσύνη. Σήμερα πρέπει περισσότερο από ποτέ να ακουστούν αλήθειες. Να ακουστεί ότι για το έγκλημα των Τεμπών ευθύνονται αυτοί που κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές, αυτοί που με μεγάλη ευκολία προχώρησαν και προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και ξεπούλησαν τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, τον ΟΣΕ και τώρα και το νερό. Ευθύνονται αυτοί που αφήνουν το κράτος να καταρρέει χωρίς έλεγχο, που ποτίζουν το δέντρο του ρουσφετιού, των πελατειακών σχέσεων.
Ο πιο εύκολος τρόπος να μην αποδοθούν ποτέ οι ευθύνες είναι να πούμε φταίνε όλοι. Όχι, δεν φταίνε όλοι, και σίγουρα δε φταίνε οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους- που τόσο συκοφαντούνται και βάλλονται από την κυβέρνηση- που είχαν προειδοποιήσει για το έγκλημα.
Η σημερινή απεργία δεν είναι σαν τις άλλες. Η σημερινή γιορτή της γυναίκας δεν είναι σαν τις άλλες. Σήμερα έχουμε χρέος απέναντι σ’ αυτές τις μάνες με τα άδεια βλέμματα, που δούλεψαν σκληρά για τούτη τη χώρα, που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με τόσες αγωνίες, δυσκολίες και τα στερήθηκαν άδικα σ’ ένα ταξίδι τρόμου.
Για μας τους εκπαιδευτικούς , η σημερινή απεργία δεν είναι σαν τις άλλες, γιατί μέσα σ΄ αυτά τα τρένα ταξιδεύουν οι μαθητές μας, τα παιδιά μας. Δεν είναι η ίδια γιατί έχουμε χρέος απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά που χθες συγκεντρώθηκαν σε τούτη την πλατεία και φώναξαν για δικαιοσύνη και μεις οφείλουμε να μην τα απογοητεύσουμε για ακόμη μια φορά. Η αντίστασή τους είναι η πιο αισιόδοξη εικόνα μέσα σ’ αυτό το τοπίο της θλίψης. Το πρόσωπο της ελπίδας γι’ αυτόν τον κόσμο έχει τα δικά τους χαρακτηριστικά.
Η σημερινή απεργία δεν είναι σαν τις άλλες. Σήμερα διαδηλώνουμε από εσωτερικό χρέος. Η φωνή μας σήμερα πρέπει να είναι πιο δυνατή από ποτέ, γιατί δεν αρκεί να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων. Η φωνή μας σήμερα πρέπει να φτάσει στους ουρανούς.