ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από τη δράση της ΕΛΜΕ

ΔΡΑΣΗ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
 21.01.2020

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 
 Δ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, μια κοινή δράση των εκπαιδευτικών της Α΄/βάθμιας και της Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, αφορούσε δύο βασικά θέματα: 

1. Το πρώτο, είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των δημόσιων ΑΕΙ και των πτυχίων των κολλεγίων και η δυνατότητα που προκύπτει για μόνιμο διορισμό στην δημόσια εκπαίδευση (με πτυχίο κολλεγίου), παρακάμπτοντας την απαιτούμενη ακαδημαϊκή ισοτιμία. 

2. Και δεύτερον, οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστιες, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι φέτος οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν και εργάζονται στα σχολεία ξεπερνούν τις 37.000. Είναι φανερό ότι για να καλυφθούν τα πραγματικά διδακτικά κενά και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων χωρίς να χάνονται διδακτικές ώρες πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Φέτος ξεκινά μετά από μια δεκαετία σχεδόν μια πρώτη φάση διορισμών (5.000 στην γενική εκπαίδευση ενώ τρέχει ήδη και η διαδικασία για την ειδική αγωγή με περίπου 4.000 θέσεις) που αναμένεται όμως να καλύψουν μόνο ένα κομμάτι των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών. Διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των πραγματικών διδακτικών αναγκών των σχολείων μας.