ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μια σελίδα Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στη σύγχρονη ιστορία / Δεν ξεχνάμε !!

Τον Ιούνη του 1982, το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο.
Τον Αύγουστο του 1982, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Βηρυτό.
Στις 30 Αυγούστου 1982, οι παγιδευμένοι  μαχητές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), χωρίς νερό και τρόφιμα από τις 14 Ιούνη, θα βρουν την «έξοδο» και καταφύγιο στην Ελλάδα. Αναχωρούν με τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ από την πολιορκημένη Βηρυτό με ελληνικά πλοία που διαθέτει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι Φενταγίν της PLO με ευθύνη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου και ενάντια στους "πολιτισμένους ηγέτες" της Δύσης, θα φθάσουν στο Φάληρο. Από τους δυτικούς ηγέτες, μόνο ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σάντρο Περτίνι θα συμπαρασταθεί. Η Μελίνα Μερκούρη, πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να διασωθούν οι Φενταγίν της Επανάστασης, ορκιζόμενη «να καρφώσει την Παλαιστινιακή σημαία στην Ιερουσαλήμ».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, συστήνει ουδετερότητα, διαμηνύοντας στον Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ότι: «τα μεγάλα είναι για μεγάλους». Κι όμως, ο Ανδρέας Παπανδρέου υποδέχτηκε ο ίδιος τους Παλαιστίνιους μαχητές και τον Γιάσερ Αραφάτ στο Φάληρο, γράφοντας μια σελίδα Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στη σύγχρονη ιστορία. Την Ιστορία για την οποία θέλουν να μας επιβάλλουν τη λήθη…!!

Στις 16 Σεπτέμβρη 1982, σαν σήμερα, ξεκινά η σφαγή αμάχων Παλαιστινίων στους καταυλισμούς της Σάμπρα και της Σατίλα από ισραηλινά στρατεύματα και παραστρατιωτικούς Λιβανέζους Φαλαγγίτες. Τα αθώα θύματα φθάνουν τις 3,5 χιλιάδες ψυχές.  Μια ναζιστική επιχείρηση δολοφονίας αμάχων, που βέβαια μέχρι και σήμερα παραμένει ατιμώρητη ...