ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η θέση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ σχετικά με την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Η θέση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ σχετικά με την επιλογή Διευθυντών/τριών Σχολικών μονάδων:
Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση εξακολουθούν να  αντιμετωπίζουν με προχειρότητα την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης. Αντί να ξεκινούν με τις κρίσεις των Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης, επιλέγουν πρώτα Διευθυντές/τριες Σχολικών Μονάδων με Συμβούλια Επιλογής των οποίων ο ορισμός έγινε χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, με αδόμητο τρόπο διεξαγωγής της συνέντευξης και με αντικειμενικά μοριοδοτούμενα κριτήρια που «φωτογραφίζουν και ευνοούν» κατηγορίες συναδέλφων.

2. Η θέση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ σχετικά με τη διατύπωση γνώμης των «συνυπηρετούντων μονίμων» εκπαιδευτικών  με τους υποψήφιους/ες διευθυντές/τριες συναδέλφους:

§        Ο τρόπος διατύπωσης της γνώμης των συναδέλφων για τους/τις υποψήφιους/ες διευθυντές/τριες είναι πρόχειρος, αποσπασματικός και ατεκμηρίωτος. Η διαδικασία αποκλείει τους/τις συναδέλφους αναπληρωτές/τριες και με ένα «συμφωνώ/διαφωνώ» καλούνται οι μόνιμοι συνάδελφοι να απαντήσουν σε τέσσερα ερωτήματα που μόνο μονολεκτικά δεν απαντώνται.

§   Ωστόσο εκτιμούμε ότι η διατύπωση γνώμης των συναδέλφων για τους/τις υποψήφιους/ες διευθυντές/τριες στέλνει το μήνυμα στους/στις  υποψήφιους/ες ότι το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Σχολείου είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και η γνώμη του πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όλους και όλες, έστω και με τον προβληματικό τρόπο που υποδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας.

3. Η θέση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ σχετικά με τη συμμετοχή των αιρετών στις διαδικασίες επιλογής των διευθυντών/τριών σχολικών μονάδων:
Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διασφαλίσουν με την παρουσία τους αντικειμενικές συνθήκες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής των υποψήφιων διευθυντών/τριών σχολείων. Η θέση αυτή υπήρξε βασική μας δέσμευση στις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας. Δεν φυγομαχούμε στα «δύσκολα»!!

§         Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων.
§         Με σεβασμό στη δημοκρατική παράδοση του κλάδου.
§         Σε απόλυτη αντιπαράθεση με τις παρατάξεις που καθοδηγούνται από κεντρικούς κομματικούς μηχανισμούς.
§         Με στόχο ο Σύλλογος Διδασκόντων να είναι κυρίαρχο συλλογικό όργανο για ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό Σχολείο

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ: Οι συνάδελφοι έχουν την κρίση να αποφασίσουν μόνοι τους και σύμφωνα με αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή τους. Όσοι συνάδελφοι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία καλύπτονται από την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι δίπλα τους.

§                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που για μια ακόμη φορά σε επίσημη ανακοίνωσή της μεταφέρει στους συναδέλφους ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ την «δήθεν θέση» της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, η οποία διατυπώθηκε πεντακάθαρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας τη Δευτέρα 12/6/2017. Παραπληροφορεί τους συναδέλφους. Εκθέτει με τα ασύστολα για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ψεύδη της την παράταξή της. Η πρόσφατη εκλογική της αποδοκιμασία από τους συναδέλφους με τον αποκλεισμό της από το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ φαίνεται δημιούργησε σύγχυση και πανικό !!


§                     ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τους συναδέλφους ότι η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ, επίσης, όταν στο σχέδιο πρακτικού που προτείνει αναφέρει και πάλι ψευδώς «… με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου και του Κλάδου μας δηλώνουμε ότι…»: Ούτε η ΟΛΜΕ, ούτε η ΕΛΜΕ Βοιωτίας αποφάσισαν αποχή από τη διαδικασία διατύπωσης γνώμης για τους/τις υποψήφιους/ες διευθυντές/τριες.