ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοικτή επιστολή φιλολόγων του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
ως φιλόλογοι του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς με αφορμή την πρόσφατη κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου από τη Β΄ τάξη του Επαγγελματικού λυκείου, πήραμε την πρωτοβουλία να συντάξουμε την παρούσα επιστολή για να εκφράσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για το ενδεχόμενο η απόφαση αυτή να έχει ως αποτέλεσμα την αποκοπή των μαθητών από την ιστορική γνώση και την ευρύτερη πνευματική καλλιέργεια. Θεωρούμε ότι η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για την προετοιμασία των μαθητών προκειμένου να αντεπεξέλθουν ως μελλοντικοί πολίτες στις απαιτήσεις της σύγχρονης πολυπολιτισμικής και παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Η διακοπή της διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας στην Α΄ τάξη περιορίζει τις γνώσεις των μαθητών στα ιστορικά γεγονότα των αρχαίων και μεσαιωνικών χρόνων και δεν τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ιστορικής σκέψης και δράσης στα νεότερα χρόνια. Έτσι η γνώση καθίσταται αποσπασματική, προάγοντας μία μορφή ημιμάθειας.

Αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, ζήτημα ζωτικής σημασίας ο επαναπροσδιορισμός του ωρολογίου προγράμματος προκειμένου να επανέλθει (έστω και για μια ώρα εβδομαδιαίως) η διδασκαλία της Ιστορίας του Νεότερου και Σύγχρονου κόσμου στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ.

Με τιμή, 

Οι φιλόλογοι του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς