ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ημερίδα του Εργαστηριακού Κέντρου Λιβαδειάς, viotianet (01/03)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Eργαστηριακό Kέντρο (Ε.Κ.) Λιβαδειάς υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με θέμα «Σύγχρονες τεχνολογίες θέρμανσης – ψύξης».
Πιο συγκεκριμένα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας παρουσιάστηκαν ζητήματα νέων τεχνολογιών σχετικά με συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού με αντλία θερμότητας, τεχνολογίες πετρελαίου –βιομάζας και ηλιακή ενέργειας στη θέρμανση χώρων, τεχνολογίες φυσικού αερίου και εισαγωγή στην τεχνολογία συμπύκνωσης, τις σύγχρονες απαιτήσεις μόνωσης δικτύων συστημάτων θέρμανσης – ψύξης και την οικονομική σύγκριση συστημάτων θέρμανσης.
Εισηγητές ήταν ο υποδιευθυντής του ΕΚ Ιωάννης Λελούδας, ο μηχανολόγος – μηχανικός Χρήστος Σουρλαντζής, ο τομεάρχης Msc Λουκάς Μακαλιάς, ο μηχανολόγος – μηχανικός ΤΕ Χάρης Μαυρής, ο μηχανολόγος – μηχανικός ΑΠΘ Γιώργος Καλογερής, ο μηχανολόγος – μηχανικός, Σχολικός Σύμβουλος Δρ. Ευστάθιος Ζωγόπουλος
Την οργανωτική επιτροπή αποτελούσαν ο Δρ. Κων/νος Καλοβρέκτης, Διευθυτνής του Ε.Κ Λιβαδειάς, ο Ιωάννης Λελούδας, Υποδιευθυντής, ο Λουκάς Μακαλιάς, Msc Τομεάρχης και ο Αθανάσιος Γκάτσος, Τομεάρχης Ε.Κ.

«Στη σύγχρονη εποχή όπου η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας είναι εμφανής σε κάθε πεδίο ανάπτυξης, ειδικότερα τα θέματα σύγχρονων τεχνολογιών θέρμανσης – ψύξης αποκτούν μεγάλη σημασία όπως μεγάλη σημασία έχει και η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα» τόνισε ο Διευθυντής του Ε.Κ. Κ. Καλοβρέκτης αναφερόμενος στον σκοπό της ημερίδας.

Να σημειωθεί ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς (πρώην ΣΕΚ) έχει αναπτύξει σειρά δράσεων για συγκεκριμένα θέματα και στο ίδιο ενημερωτικό πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη ημερίδα.
Σε ότι αφορά τον σκοπό λειτουργίας του Ε.Κ. που αποτελεί μια μονάδα του Υπουργείου Παιδείας αφορά στην άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια στα οποία όλες οι ειδικότητες που λειτουργούν να έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση ώστε με την αποφοίτησή τους να ασκήσουν το επάγγελμά τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί ώστε να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Σήμερα στο χώρο του ΕΚ Λιβαδειάς λειτουργούν 21 εργαστήρια διαφόρων τομέων και ειδικοτήτων που εξυπηρετούν τα εργαστηριακά μαθήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

«Πέρα από την εργαστηριακή εκπαίδευση το ΕΚ έχει θέσει ως στόχο την οργάνωση και υλοποίηση καινοτόμων πράξεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ενημέρωση των νέων της τοπικής κοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας, επαγγελματικής κατάρτισης και έρευνας στη σύγχρονη εποχή», επεσήμανε ο κ. Καλοβρέκτης.