ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ

«Σου είπαν ψέματα πολλά…»
από το τραγούδι «Καιρός να δεις!» (μουσική, στίχοι Μίκη Θεοδωράκη)

Απέναντι σε κυβερνητικές επιλογές με τυφλή νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, χωρίς εθνικό σχέδιο για τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Πατρίδας. Απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που αποδομεί το Δημόσιο Σχολείο, για μια ακόμη φορά, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, να σχεδιάσει, να προτείνει. Αμήχανο μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, εγκλωβισμένο σε ξεπερασμένες πρακτικές, σε ιδεοληπτικές εμμονές και σε πολιτικές σκοπιμότητες. Οδηγεί την πλειοψηφία των συναδέλφων στην απογοήτευση, στην απαξίωση και στην αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες. 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγείται στις Γ.Σ. των τοπικών ΕΛΜΕ το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης: 

α) 48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 και
β) πενθήμερη απεργία 17 – 21/3/2014
με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στις 22/3/2014.


Χορτάσαμε «μαζικές» συνελεύσεις .. !!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δημόσιου Σχολείου, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να  πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να γυρίσει την πλάτη στην «εκπαιδευτική» πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στους επαγγελματίες συνδικαλιστές   και  τους κομματικούς εργολάβους -σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο-  που έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στα βράχια.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙ,  τους συναδέλφους -μετά από συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδα- να αποφασίσουν  σχετικά με τη νέα εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:
α) αν ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με το πρόγραμμα δράσης (48ωρη και 5νθήμερη απεργία) και
β)  εφόσον  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, να δημιουργήσουν δική τους πρόταση. 
Στη συνέχεια να εξουσιοδοτήσουν έναν ή περισσότερους συναδέλφους ώστε  να ανακοινώσουν  την απόφασή του Συλλόγου τους και να μεταφέρουν το κλίμα της συνεδρίασης,  στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ,  όποτε αυτή οριστεί. 
Προτείνουμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να πραγματοποιήσει τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώστε να δοθούν τα χρονικά περιθώρια στους Συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν.
 Προτείνουμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να συμβάλλει, να διευκολύνει και να υποστηρίξει την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των Συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία για το θέμα αυτό.
Ο στόχος είναι να παρευρεθεί στη Γ.Σ. και να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος Συλλόγου από κάθε σχολείο του νομού. Χορτάσαμε «μαζικές» συνελεύσεις. Χορτάσαμε από «ενημέρωση» και καθοδήγηση. Έχουμε ανάγκη έκφρασης, δημοκρατικών και αντιπροσωπευτικών αποφάσεων.
 Για μια δημοκρατική και αντιπροσωπευτική απόφαση,  την οποία θα είναι υποχρεωμένο το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να την υλοποιήσει και ο πρόεδρος  του Δ.Σ. να την ψηφίσει στη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου. 
Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. Βοιωτίας