ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ανοίγουν παράθυρο για προνομιακές αποσπάσεις !!


Προνομιακές αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το παράθυρο επαναφέρει με νέα ρύθμιση το Υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, στο άρθρο 9 του ν.4115 για την Οργάνωση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, προβλέπεται: «Με απόφαση του Υπ. Παιδείας επιτρέπεται να αποσπώνται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι του υπ. Παιδείας ή λοιπών φορέων και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Η διάρκεια της απόσπασης μπορεί να ορίζεται ως τρία χρόνια και μπορεί να παρατείνεται για δύο ακόμη τριετίες»Και ο νόμος συνεχίζει: “Ο χρόνος της απόσπασης θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του υπαλλήλου στην οργανική του θέση. Οι αποσπώμενοι λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών τους μετά πάσης φύσεως επιδόματα που έχουν στην οργανική θέση τους”.
Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στην παράγραφο 3 του άρθρου 27 του ν.4115.
Υπογραμμίζεται ότι με τον προηγούμενο νόμο 3848/10 είχε καταργηθεί η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που έπαιρναν απόσπαση σε διοικητικές θέσεις - υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας με τα μόρια της οργανικής τους θέσης«Σε κάθε περίπτωση απόσπασης ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για τη σχολική μονάδα στην οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός. Προκειμένου για απόσπαση σε άλλη υπηρεσία, φορέα ή νομικό πρόσωπο υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα…» παρ.2 του άρθρου 31 ν.3848/10.
Οι νέες διατάξεις ανοίγουν "παράθυρο" για προνομιακές αποσπάσεις: για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός ο οποίος διαμένει στην Αθήνα και έχει οργανική θέση σε κάποιο νησί μπορεί να αποσπαστεί στην Αθήνα όπου εδρεύουν οι δυο οργανισμοί και να πάρει τα μόρια της οργανικής του θέσης (π.χ. 10 μόρια) αντί για 1 που είναι τα μόρια στο λεκανοπέδιο.