ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επανακαθορισμός ομάδων σχολείων ΔΔΕ Βοιωτίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
των εκπροσώπων της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
στο Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας
ΒΑΖΟΥΡΑ ΣΠΥΡΟΥ  &  ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

14.01.2013

Θέμα:  Επανακαθορισμός ομάδων σχολείων ΔΔΕ Βοιωτίας

Συνάδελφοι,
με την έναρξη της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς για την ΕΛΜΕ Βοιωτίας, σας ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξη και την ισχυρή εμπιστοσύνη σας στη νέα αυτόνομη συνδικαλιστική ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, δίπλα σε ΚΑΘΕ συνάδελφο, με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου Σχολείου, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και της θέσης του Εκπαιδευτικού.

«Η προσπάθειά μας βασίζεται σε Αξίες και Αρετές, που έχουν υπονομευθεί και απαξιωθεί για χρόνια αλλά για μας αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο, όπως η διαφάνεια, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, η ακεραιότητα και η ισονομία.»  Από την Ιδρυτική Διακήρυξη – Βασικές αρχές της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, Σεπτέμβριος 2012.

Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε συρρίκνωση ή και κατάργηση των περιοχών μετάθεσης πανελλαδικά, οριοθετώντας στις περισσότερες περιπτώσεις μια περιοχή μετάθεσης ανά Δ/νση Εκπ/σης (εκτός λίγων εξαιρέσεων  π.χ. Αθήνα, Θεσ/κη, Μαγνησία) αγνοώντας τις προτάσεις των τοπικών ΠΥΣΔΕ και ΕΛΜΕ. Η Βοιωτία είναι πλέον ολόκληρη μια  περιοχή μετάθεσης!!

Η απόφαση αυτή αποτελεί κυρίαρχο μέτρο ελαστικοποίησης της εργασιακής σχέσης των εκπαιδευτικών (δυνατότητα μετακίνησης σε μεγάλες αποστάσεις για τοποθέτηση ή συμπλήρωση ωραρίου κ.α.) και στο σημερινό γκρίζο εργασιακό, κοινωνικό - οικονομικό τοπίο είναι άλλη μια απειλή.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο το θέμα του επανακαθορισμού των ομάδων σχολείων  που επίκειται από τη Διοίκηση εν όψει και της αναμενόμενης εγκυκλίου των φετινών μεταθέσεων.
Στην αυριανή συνεδρίαση (15/01/2013) του Δ.Σ. ΕΛΜΕ θα θέσουμε το θέμα ώστε να διαμορφωθεί πρόταση της ΕΛΜΕ προς τη Διοίκηση που να διασφαλίζει, με όρους αντικειμενικότητας και ισονομίας, τα συμφέροντα των συναδέλφων.