ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βασικές Αρχές και Οργανωτική Δομή της Ενωτικής Κίνησης

Βασικός στόχος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Δ.Ε Βοιωτίας, ως αυτόνομης συνδικαλιστικής κίνησης, είναι η συμβολή στη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η προσπάθειά μας βασίζεται σε Αξίες και Αρετές, που έχουν υπονομευθεί και απαξιωθεί για χρόνια αλλά για μας αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο, όπως η διαφάνεια, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, η ακεραιότητα και η ισονομία.
Ο οργανωτικός πυρήνας της Ενωτικής Κίνησης είναι το Συμβούλιο Διαχείρισης που εκλέγεται από τα μέλη της Κίνησης.  Το Συμβούλιο αυτό απαρτίζεται από 5 άτομα και οι στόχοι του είναι οι εξής:
    1. Υλοποιεί τις βασικές αρχές – συνιστώσες που διέπουν τη λειτουργία, δραστηριοποίηση και έκφραση της Κίνησης.
    2. Αξιολογεί και προτείνει τα μέλη της Κίνησης ως υποψηφίους σε Συνδικαλιστικές Θέσεις Ευθύνης.
    3. Αξιολογεί τη θητεία των μελών της Κίνησης στις Συνδικαλιστικές Θέσεις Ευθύνης, με το πέρας της θητείας τους.
Τα μέλη του Συμβουλίου Διαχείρισης απέχουν από οποιαδήποτε διεκδίκηση συνδικαλιστικής θέσης σε Υπηρεσιακά Συμβούλια Αιρετών ή Διοικητικά Συμβούλια ΕΛΜΕ για 2 χρόνια από τη στιγμή που θα γίνουν μέλη του Συμβουλίου.
Κάθε υποψήφιο μέλος της Κίνησης για οποιαδήποτε συνδικαλιστική θέση θα καταθέτει έγγραφη αίτηση και θα παραθέτει σχέδιο δράσης για τη συγκεκριμένη θέση και με ποια προσόντα (εμπειρία, γνώση, ικανότητα, διάθεση προσφοράς, κ.λ.π) διεκδικεί τη συγκεκριμένη θέση. Με το πέρας της θητείας του, θα αξιολογείται από το Συμβούλιο Διαχείρισης προκειμένου να αποφασίζεται η εκ νέου συμμετοχή του στις συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες με το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης.
Κάθε ζήτημα / αίτημα θα αντιμετωπίζεται με το αυτονόητο κριτήριο της φυσιολογικής και κανονικής κρίσης χωρίς προκαθορισμένες θέσεις, απόψεις, νοητικά στεγανά ή προμελετημένες στάσεις. Αυτό που λείπει σήμερα από το συνδικαλισμό είναι η εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους του, δηλαδή να λένε αυτά που σκέπτονται, να υπόσχονται αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν, να κρατάνε τις υποσχέσεις τους και να μετουσιώνουν τους στόχους σε πραγματική προσπάθεια και εργασία.
Η Ενωτική Κίνηση υιοθετεί τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα κρίσεων, αποφάσεων, αξιολογήσεων και δράσεων. Κάθε πληροφορία θα αναρτάται στο ιστολόγιο της Κίνησης και θα είναι διαθέσιμη σε όλους.
Επίσης, η ικανότητα,  η ακεραιότητα και η εντιμότητα των μελών μας που συμμετέχουν σε αρχαιρεσίες θα αξιολογείται, πέραν του Συμβουλίου Διαχείρισης, και από τα μέλη της Κίνησης με ανώνυμη συμπλήρωση ερωτηματολογίου - βαθμολογία και με βαθμούς διάκρισης: άριστος, καλός, ανεπαρκής. Η αξιολόγηση αυτή θα έχει ως βαρύτητα το 50% της συνολικής βαρύτητας αξιολόγησής τους.
Η ισονομία θα εφαρμόζεται με την αρχή της ίσης μεταχείρισης για κάθε εκπαιδευτικό και για κάθε αίτημα που εστιάζει στην ανάδειξη του νόμιμου, δίκαιου και αυτονόητου.
Δραστηριότητες της Κίνησης
1.    Συμμετοχή των μελών της σε Συνδικαλιστικές Αρχαιρεσίες (Υπηρεσιακά Συμβούλια Αιρετών, Διοικητικά Συμβούλια ΕΛΜΕ, ανάδειξη εκπροσώπων στα συνέδρια της ΟΛΜΕ).
2.    Ενημέρωση των συναδέλφων – κοινής γνώμης για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας.
3.    Διενέργεια ημερίδων
Συνάδελφοι, στηρίξτε το εγχείρημά μας προκειμένου να διαρρήξουμε το παρακμιακό κατεστημένο, επιτρέποντας μια νέα πνοή Δημιουργίας και Ανανέωσης στην οικογένεια της εκπαίδευσης.