ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


ΓΙΑΤΙ λέμε ΟΧΙ κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Αναζήτηση

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενωτική Κίνηση, Σεπτέμβριος 2012
Από το Blogger.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


"Στέρεα Λόγια"

"Στέρεα Λόγια"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 26.11.2013 Συμμετέχει ο Χρ. Δαμιανίδης / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

"Βήμα για όλους"

"Βήμα για όλους"
STAR Κεντρικής Ελλάδας, 13.05.2013 Συμμετέχει ο Σπ. Βαζούρας / ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Διαύγεια ΠΔΕ

διαυγεια δδε

Διαύγεια ΔΔΕ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΙΡΟΣ LIVE

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 10ης Μαρτίου 2020, με βάση την οποία αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα, δημοσίων και ιδιωτικών, από την Τετάρτη 11/3 και για τις επόμενες 14 ημέρες, λόγω κορωναϊού ήταν απολύτως αναγκαία.
Σύμφωνα με έρευνες παιδιά μικρής ηλικίας που είναι ασυμπτωματικά μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα φορείς του ιού. Στις Η.Π.Α. όπου το πρόβλημα, επίσης, παίρνει μεγάλες διαστάσεις, η άποψη που επικρατεί είναι ότι «ο λόγος που κλείνουμε τα σχολεία δεν είναι για να προστατέψουμε τα παιδιά. Τα κλείνουμε για να προστατέψουμε τους ενήλικες». Σήμερα 18 χώρες με πάνω από 350.000.000 μαθητές, έχουν κλείσει σε εθνικό επίπεδο τα σχολεία.
Εφόσον ο ιός μεταδίδεται, κυρίως, με το συγχρωτισμό, οφείλουμε εκτός από την αυστηρή εφαρμογή των ατομικών μέτρων υγιεινής και προστασίας μας, να ακυρώσουμε - κατά το δυνατόν - τη συμμετοχή μας σε συναθροίσεις και ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ μαζικού συγχρωτισμού.
Χωρίς την αποτελεσματική εφαρμογή των προληπτικών μέτρων και αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Τα μέτρα θα έχουν κόστος, αλλά θα σωθούν ζωές και δεν θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Το οικονομικό κόστος κάπως θα αποζημιωθεί, ενώ οι ζωές όχι. Θα «αλλάξει» η ζωή μας, αλλά αρκετών συμπολιτών μας θα μπορέσει να μη διακοπεί πρόωρα. Ανοσία απέναντι στον ιό δεν έχουμε. Ούτε, προς το παρόν, θεραπεία. Έχουμε όμως ευθύνη, σκέψη, ευφυΐα, γνώση. Ας τα αξιοποιήσουμε.
Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, σε αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία, όλοι μαζί, να επιδείξουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ εφαρμόζοντας τα απαιτούμενα μέτρα καθημερινής ατομικής υγιεινής και αποφεύγοντας χώρους συναθροίσεων και μαζικού συγχρωτισμού.